Toyota представи всъдеходен Yaris Cross

Toyota представи нова версия на кросоувъра Yaris Cross, която е получила добавка Adventure (в превод – приключение) към името си. Тя се отличава с по-здрава каросерия, а също така и с променен интериор, като е достъпна и в топ-модификация Premiere Edition.

Продажбите на обновената Toyota Yaris Cross стартираха в края на миналото лято, но въпреки това, японците представят това версия на кросоувъра. По аналогия със стандартната модификация на модела, новият вариант също е построен на платформата TNGA. За него обаче е разработена специална каросерия с повишена твърдост.

Новият Yaris Cross Adventure получава всъдеходнта предна броя на и пластмасова защита на задната част. Освен това, кросоувърът е оборудван с рейлинги на покрива и 18-цолови джанти.

В интериора са поставени седалки с нов дизайн, а също така и декоративна линия Warm Gold, преминаваща през целия приборен панел и вътрешните лайсни на вратите.

Задвижването на Yaris Cross Adventure става с познати от стандартния модел силов хибриден агрегат, който включва 1,5-литров бензинов двигател и електромотор. Съвкупната мощност на системата е 115 к.с., като тя се съчетава с вариаторна трансмисия, както и с интелигента система за задвижване на четирите колела, която се активира в зависимост от пътното покритие.

През първите 12 месеца от продажбите си Toyota Yaris Cross Adventure ще се предлага и в модификация Premiere Edition. Тя се отличава по кожените седалки, електрическото управление на вратата на багажника, проекционния дисплей и специалните 18-цолови джанти в два цвята.

Продажбите на новата версия на Toyota Yaris Cross в Европа ще стартират през есента, но поръчки ще се приемат още от следващия месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *