Subaru представи „най-всъдеходния“ Outback

Subaru представи нова версия на Outback, която се определя като „най-високо проходимата“ в гамата на марката. Моделът е получил името Subaru Outback Wilderness Edition, като е подготвен ексклузивно за пазарите в САЩ и Канада. Той се отличава от стандартния всъдеход както по екстериора и интериора, така и по увеличения пътен просвет.

Subaru позиционира машината не само като „най-всъдеходната“, но и като „най-издръжливата“ версия на Outback, която е оборудван с редица функции, недостъпни за други модели. Компанията планира да предложи и други автомобили от серията Wilderness, която стартира с Outback.

Версията Wilderness Edition получава пренастроено окачване, което е още по-твърдо и осигурява повишена устойчивост при преминаване на пресечен терен. В оборудването на автомобила влиза всъдеходен режим на работа на трансмисията X-Mode с разширени функции и профили Snow/Dirt и Deep Snow/Mud, които избират оптимални характеристики на системата против буксуване и на силовия агрегат.

Този всъдеход е с 20 мм по-висок от стандартния Outback, като пътният му просвет достига 241 мм. Съответно са увеличени и всъдеходните способности на автомобила, който получава допълнителна защита на предната и задната брони, а също така и на дъното. Специално за този модел са избрани 17-цолови джанти с гуми Yokohama Geolandar.

В салона правят впечатление ярко-оранжевите акценти на волана, на вътрешната част на вратите и на селектора на скоростна кутия. На подглавниците и стелките е поставено лого Wilderness Edition, докато във всичко останало интериорът повтаря този на стандартния Outback с 11,6-инчов мултимедиен комплекс.

Промяна под капака няма – Subaru Outback Wilderness Edition се задвижва от 2,4-литров турбомотор с мощност 264 к.с. и 376 Нм. Той е съчетан с вариатор с пренастроено предавателно съотношение – от 4.11: при стандартния модел до 4.44:1.

Цените Outback Wilderness Edition все още не са обявени, но се очаква да бъдат в порядъка на 40 000 долара. Те ще станат ясни при старта на продажбите през лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *