Shelby показа своята версия на новия Mustang

Shelby показа своята версия на новия Mustang

Shelby American направи смело навлизане в платформата на Mustang от поколение S650 с обявяването на най-новото си творение: 2024 Super Snake. Моделът може да се похвали с множество подобрения, целящи да увеличат възможностите за представяне на пътя, както и визията.

Super Snake 2024 предлага два варианта на двигател: 5,0-литров Coyote V8 с естествено пълнене, генериращ 480 к.с., или наточена версия на същия двигател с компресор Whipple, осигуряваща 830 к.с. Независимо от избрания задвижващ агрегат, от Shelby са се погрижили Super Snake да бъде оборудван с ново окачване за по-добро управление, изпускателна система Borla и модернизирани спирачки и охлаждащи компоненти, за да се използва пълният потенциал на двигателя.

В допълнение са включени визуални подобрения. Super Snake се отличава с 20-цолови ковани магнезиеви джанти. Допълнителните мерки за олекотяване включват алуминиев капак, карбонови предни калници и карбонови компоненти за бронята, решетката, праговете и задния дифузьор. В купето специфичните за Shelby елементи изобилстват, включително бродирани седалки, стелки, украсени с емблематичното лого на Cobra, и плаки на праговете на вратите с емблемата Super Snake.

Главният изпълнителен директор Джо Конуей изрази ангажимента на компанията да разширява границите на производителността, като заяви: „Проектирахме Shelby Super Snake, за да бъде върхът на нашите автомобили с висока производителност, базирани на спортния автомобил от световна класа Mustang на Ford. Той следва визията на Карол Шелби, че всяко поколение автомобил подобрява породата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *