Range Rover е готов с първия си електромобил

Range Rover е готов с първия си електромобил

Land Rover пренася емблематичния Range Rover в електрическата ера, като обяви плановете си за електрическа версия, която ще се продава заедно с аналогичните модели с двигатели с вътрешно. Последните тийзъри разкриват луксозния SUV, демонстрирайки дизайн, почти неразличим от аналога му с конвенционално задвижване.

Наричан „най-тихият и най-изтънченият Range Rover, създаван някога“, електрическият вариант разполага с новоразработена система за контрол на сцеплението, която е била подложена на изпитание върху замръзналите езера на Швеция.

Тази усъвършенствана система позволява прецизно управление на приплъзването на колелата, като разпределя контрола към всеки електромотор, намалявайки времето за реакция на въртящия момент от 100 милисекунди до едва 1 милисекунда в сравнение със стандартните настройки за контрол на сцеплението, базирани на ABS.

Range Rover EV ще се задвижва от нова собствена изцяло електрическа задвижваща система, с което ще отбележи второто навлизане на Jaguar Land Rover (JLR) в сферата на електрическите превозни средства след Jaguar I-Pace, лансиран през 2018 г.

Докато по-малкият електромобил се произвежда от Magna Steyr в Австрия, Range Rover Electric ще бъде гордо построен в дома на Land Rover в Солихъл, Великобритания, което е сигнал за ангажимент към местното производство и напредъка на електрическата мобилност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *