Mini залага на изцяло нов дизайнерски език

Mini разработва изцяло нов дизайн за своите автомобили от следващо поколение и показа как това се случва, заедно с тийзър на електрически кросоувър, който ще бъде показан през следващия месец. Новият дизайнерски език на марката е наречен „Charismatic Simplicity” и ще помага на различните продукти на бранда да се различават едни от други със строго индивидуален характер.

Новият дизайн ще бъде изчистен и с грижа към природата. Така например, следващото поколение модели на Mini няма да използват кожа и ще премахнат всички хромирани елементи. „Изцяло електрическите модели на Mini ще ни дадат уникална възможност да преосмислим нашия дизайн. В същото време ще запазим вниманието към детайла, чувството за традиция и страстта за иновации с които Mini е известно.“, сподели дизайнерът на марката – Оливър Хелимер.

Интериорът на новите Mini-та ще следва същата минималистична структура като екстериора. Въпреки дигитализацията, колите ще запазят някои физически бутони за важните функции. В екстериора ще се комбинира ДНК-то на Mini с иновативни и модерни дизайнерски решения. Светлините например ще използват иновативна LED технология с индивдуален „подпис“ за всеки един от моделите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *