Lamborghini подготвя премиерата на наследника на Aventador

Lamborghini подготвя пускането на пазара на дългоочаквания заместник на Aventador, като продажбите на автомобила ще стартират през 2022 година. Той ще получи V12 двигател, като за разлика от своя предшественик ще има и хибридна задвижваща система, съобщава Autocar.

Премиерата на новия флагман на компанията от Сант’Агата Болонезе ще се състои по-късно тази година, като преди това Lamborghini ще представи хибридна версия на своя кросоувър Urus. Новата суперкола на италианската марка ще бъде последното серийно Lamborghini, което ще използва легендарния V12 двигател. Следващото поколение на модела ще бъде изцяло електрифицирано.

„В момента ключовият приоритет на компанията е да разработи ясна визия за това, какво означава електрификацията на марката. Трябва да преоткрием Lamborghini, но едновременно с това да останем Lamborghini. А това означава – да променим всичко, за да не променяме нищо и колите ни да останат такива, каквито ги познават и обичат хората“, коментира президентът на компанията Стефан Винкелман.

Той потвърди, че до края на година ще видим две нови коли на марката с V12 двигатели, но не разтри подробности. Източници на Autocar твърдят, че единият от тях е базиран на сегашния Aventador, като ще получи технологията със суперкондензатори на хиперколата Sián FKP 37 с мощност 808 к.с.

Следващото поколение на новия флагман с V12 беше забавяно няколко пъти, отчасти поради въздействието на коронавируса, но главно поради настояването на Lamborghini да разработи хибридна технология, която да отговаря на нуждите и характера на неговия суперавтомобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *