Genesis представи ефектно електрическо купе

Genesis представи в Лос Анджелис нов концептуален автомобил, носещ скромното име Х. Прототипът представлява ефектно купе, в чиито дизайн максимално е впрегната новата фирмена естетика „ателетична елегантност“. Новият модел е с електрическо задвижване, като шансът да видим подобна серийна машина засега е под въпрос.

Genesis X е петият концептуален модел на луксозното подразделение на Hyundai, което се отдели като марка не много отдавна. Машината е с издължен и нисък профил, а в дизайна има и добре познати, и изцяло нови решения. Много отличително е светлинното решение на предницата, чиито диоди са изтеглени в дълга линия чак до края на калниците. Самите кланици пък са в общ блок с предния капак.

И ако все пак се чудите защо на електромобил му е нужна радиаторна решетка и капак, то, извън естетиката, напомняща за настоящите коли с ДВГ, е заради максимална оптимизация на въздушните потоци.

Идеята на новия прототип е да е максимално ефективен и екологичен, като от Genesis твърдят, че с тази специфична визия ще може да се повиши възможно най-много пробегът, а въздухът постъпващ в автомобила, ще може още по-ефективно да охлажда акумулаторите.

В салона откриваме фокусиран към водача кокпит, който буквално ви обгръща. Основните контролни функции са разположени ергономично в тази „клетка“, завършена с високо разположена „плаваща“ централна конзола, на която се намират селектора за задвижващите режими и старт-бутона за активиране на електромотора.

От Genesis не дават никаква техническа информация за електрическата задвижваща система. Корейците добавят, че за момента не планират Х да добие формите на сериен модел, а просто дават насоки за бъдещи дизайнерски решения. Но подчертават, че марката има големи амбиции и ще предложи електромобили във всеки един сегмент на премиум пазара, така че нищо не е изключено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *