CNN избра две места от нашия регион сред най-красивите в света

CNN избра две места от нашия регион сред най-красивите в света

CNN открои в свой репортаж най-красивите места в света. Сред тях са две от страните, разположени в нашия регион, а именно Плитвичките езера в Хърватия и Блед в Словения.

Беше невъзможно да се вземе единодушно решение кои са най-красивите места по света. Този списък е само едно добро начало за планиране на вашето пътуване, според CNN. Най-доброто от най-доброто включва списък с грандиозни дестинации по света, като буйните гори на Африка, пустините на Латинска Америка, водните райски кътчета на Балканите и градовете на Близкия изток.

За езерото Блед CNN съобщава, че има яркосиня вода, отразяваща Юлианските Алпи, в средата на което има известна църква, кацнала на остров. През последните години езерото Блед се превърна в една от най-популярните дестинации в Европа.

За Хърватия CNN посочва, че тя е известна от години като най-доброто европейско място за почивка. Красотата на Националния парк Плитвички езера, който се радва на статут на защитена природа от 1949 г., е особено забележителна. На мястото има 16 езера, свързани с водопади, които постоянно променят скалните образувания, през които текат.

Най-красивото място в света според CNN е непроходимата гора Бвинди в Уганда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *