Aston Martin също забавя електромобилите

Aston Martin също забавя електромобилите

Aston Martin взе стратегическо решение да отложи пускането на първия си изцяло електрически автомобил от 2025 г. за 2027 г.Лорънс Строл, изпълнителен директор на компанията, разкри, че Aston Martin планира да продължи да продава автомобили с двигатели с вътрешно горене и през 2030 г., воден от търсенето на клиентите на традиционните „звуци и миризми“, свързани с двигателите с вътрешно горене.

Строл подчерта, че клиентът на Aston Martin цени преживяването, предоставяно от автомобилите с двигатели с вътрешно горене, което показва устойчиво пазарно търсене за тях. Това предпочитание към традиционните двигатели се посочва като ключов фактор за забавянето на прехода към електрически превозни средства. Строл признава, че макар около електромобилите да се вдига шум, реалното потребителско търсене в ценовия диапазон на Aston Martin в момента не оправдава незабавната промяна.

Въпреки това Aston Martin не оставя електрификацията напълно настрана. Компанията инвестира в хибридни технологии за своите V8 и V12 двигатели. Този подход има за цел да постигне баланс между спазването на строгите стандарти за емисиите и подобряването на производителността, като същевременно се запази същността на традиционните двигатели с вътрешно горене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *