800 000 лева ще струват кметските избори в Благоевград

Частичните кметски избори в Благоевград ще струват на бюджета около 800 000 лева. Временно изпълняващият длъжността кмет Ясен Попвасилев е изпратил писмо до Министерството на финансите с молба държавата да помогне целево този процес, защото иначе това ще натежи на общинската хазна и ще се наложи да се орежат други разходи. Това коментира на пресконференция днес председателят на Общинския съвет в Благовград – Радослав Тасков. Той прогнозира, че предизборната кампания в медиите ще бъде позитивна и подчинена на добрия тон, но допусна, че в социалните мрежи нещата ще излязат извън контрол.

„Макар мандатът да е кратък, надявам се следващият кмет на Благоевград да е готов веднага да започне работа и да има добре подготвена програма за управление. В общината има много проблеми за решаване и предстои сериозна работа. Очаквам да има и редовно правителство, което ще улесни работата на новия кмет”, допълни Тасков. Председателят на ОбС призна, че е водил разговори самият той да участва в кандидаткметската кампания.

В крайна сметка е препочел да избере председателското място в ОбС, тъй като счита, че с опита, който има, ще помага с тази институция за развитието на града. Тасков не изключи в следващите дни да станем свидетели на нелицеприятна предизборна кампания. Според него обществото ни е много разделено, има чувство на неудовлетвореност у хората и натрупано напрежение. Този гняв избухва в социалните мрежи.

„Благоевград буксува в доста сфери, но нещата започват да се оправят, ето „Пирин” влезе в Първа лига”, потърси нещо позитивно в града Радослав Тасков. За вота на 27 юни той отказа да прави прогноза, но призна, че силите между основните претенденти са изравнени и резултатът е непредивидим. Все пак той допусна, че ще има балотаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *