8 заболявания, които се лекуват само с… пиене на вода

Водата е жизнена сила, която е лек за десетки болести. Тя е най-ценното нещо за всяко същество на планетата. Водата е в основата на целия живот и това включва нашето тяло. Нашите мускули се състоят от 75% вода; кръвта ни – 82% вода, дробовете – 90% вода, мозъкът – 76% вода, дори костите ни са 25% вода.

Ако сте готови да се ангажирате със здравословен начин на живот, превърнете пиенето на достатъчно натурална вода в навик в живота си. Няма да отнеме много време, за да почувствате ползите. Това е безплатна инвестиция за вашето дългосрочно здраве, уточнява Glasnews.bg.

Кои здравословни проблеми могат да се лекуват с вода и как:

Болка в гърба

Болката в кръста и анкилозиращият артрит на гръбначния стълб са признаци на недостиг на вода в гръбначния стълб и дисковете – водните възглавници, които поддържат тежестта на тялото. Лекувайте тези състояния с повишен прием на вода – не комерсиално лечение, но много ефективно.

Артрит

Ревматоидната болка в ставите – артрит, е сигнал за недостиг на вода в болезнената става. Може да засегне както младите, така и старите стави. Употребата на болкоуспокояващи не лекува проблема, но излага лицето на по-нататъшно увреждане от болкоуспокояващи. Приемът на вода и малки количества сол ще излекува този проблем.

Стенокардия

Сърдечната болка – стенокардия, е признак за недостиг на вода в оста сърце/бял дроб. Трябва да се лекува с повишен прием на вода, докато пациентът се освободи от болката и не зависи от лекарствата. Медицинското наблюдение е разумно. Увеличеният прием на вода обаче е лек за стенокардията.

Колит

Болката при колит е сигнал за недостиг на вода в дебелото черво. Свързва се със запек, тъй като дебелото черво се свива, за да изцеди и последната капка вода от екскрементите – следователно липсата на водно „смазване“. Неразпознаването на болката при колит като признак на дехидратация ще причини постоянен запек.

Астма

Астмата, която също засяга 14 милиона деца и убива няколко хиляди от тях всяка година, е усложнение на дехидратацията на тялото. Причинява се от програмите за управление на сушата на тялото. При астма свободното преминаване на въздуха е възпрепятствано, така че водата да не напуска тялото под формата на пара – зимната пара. Повишеният прием на вода ще предотврати астматичните пристъпи.

Астматиците също трябва да приемат повече сол, за да разбият слузните тапи в белите дробове, които възпрепятстват свободния поток на въздух във и извън въздушните торбички.

Високо кръвно налягане

Хипертонията е състояние на адаптация на тялото към генерализирана суша, когато няма достатъчно вода, за да запълни всички кръвоносни съдове, които дифундират вода в жизненоважни клетки. Като част от механизма на обратната осмоза, когато водата от кръвния серум се филтрира и инжектира във важни клетки през малки дупки в техните мембрани, е необходимо допълнително налягане за „процеса на инжектиране“.

Точно както ние инжектираме IV „вода“ в болниците, така и тялото инжектира вода в десетки трилиони клетки едновременно. Приемът на вода и малко сол ще върнат кръвното налягане в норма.

Диабет в зряла възраст

Диабетът в зряла възраст е друго адаптивно състояние към тежка дехидратация на човешкото тяло. За да има достатъчно вода в циркулацията и за приоритетните нужди на мозъка от вода, освобождаването на инсулин се инхибира, за да се попречи на инсулина да изтласква вода във всички телесни клетки. При диабет само някои клетки получават дажби вода за оцеляване. Водата и малко сол ще обърнат диабета в зряла възраст в ранните му стадии.

Висок холестерол

Високите нива на холестерол са индикатор за ранно управление на сушата от тялото. Холестеролът е материал, подобен на глина, който се излива в пролуките на някои клетъчни мембрани, за да ги предпази от загуба на жизненоважното си водно съдържание от осмотично по-мощната кръв, циркулираща в близост до тях. Холестеролът, освен че се използва за производството на мембрани на нервните клетки и хормони, се използва и като „щит“ срещу облагането с вода на други жизненоважни клетки, които обикновено обменят вода през клетъчните си мембрани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *