6 частни острова, които струват по-малко, отколкото може да се очаква

Идеите за ваканция са в разгара си и сега много страни отново са напълно отворени за туристи. Все пак има хора, които биха инвестирали пари в закупуване на имот.

Ами ако бихте могли да купите цял частен остров вместо апартамент в европейска държава?

1. Остров Игуана, Никарагуа – 396 951 евро

Най-скъпият остров в този списък има два хектара плаж, покрит с бял пясък и защитена гора. Той е богат на кокосови палми и дървета и гарантира максимална поверителност.

Цената отговаря на лукса на апартамент на брега на Средиземно море.

2. Остров Карабана Сол, Панама – 336 782 евро

С този остров идва планер, гараж за моторна лодка и имот с два отделни апартамента, които са готови за нанасяне. Предназначен за хората, които обичат забавленията, този остров разполага с допълнителни атракции – повдигната тераса с барбекю, хидромасажна вана, частен пясъчен плаж и частна лагуна за къпане в кристално чиста вода.

3. Остров Бокал, Никарагуа – 292 535 евро

Продаден миналата година, този остров може да се похвали с къща за гости с две спални, къща с охрана, просторен плувен басейн, мол и километри пясъчен плаж.

Въпреки че трябваше да струва много повече, предвид колко място заема, цената е намалена поради ремонт.

4. Остров Макестик, САЩ – 274 982 евро

Язовирът Lake Beaver в Уисконсин е известен със своите 26 малки острова и обхваща площ от 2719 акра. Този остров се появи на пазара миналата година като идеално място за наблюдение на дивата природа и околностите.

5. Остров Данатан, САЩ – 263 281 евро

Сега е за продажба и този остров в Кънектикът се намира на езерото Ашланд. Спокойният остров е готов за горска къща с осем стаи, като собствениците получават пристанище и лодка.

6. Остров Танкок, Нова Скотия, Канада – 56 898 евро

Част от този остров може да бъде закупен като семеен имот или като хотел или лагер. Престоят в тази канадска провинция е идеален за любителите на простия начин на живот. Скалистото крайбрежие и уединената местност на Нова Скотия, богата на рибари, е наистина красива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *