5-те мъжки проблема, които прецакват секса

За да се радвате на задоволяващ сексуален живот са нужни двама, но много дами страдат, понеже партньорът им не е толкова добър в леглото. Понякога не е въпрос на желание, техника и умения, а за конкретни проблеми, които саботират секса. Ето кои са сигурните виновници за калпав интимен живот.

Сексуална необразованост

Макар че днес сексът не е тема табу, все още има голяма дезинформация сред мъжете за това какво всъщност възбужда жените и как те могат да получат оргазъм. Много представители на силния пол дори не са наясно, че не се справят достатъчно добре в леглото. До голяма степен това се дължи на сексуалната необразованост на мъжете. Твърде много господа получават разбирането си какъв трябва да бъде сексът от порното, което е различно от реалността. Да се опитваш да разбереш как можеш да задоволиш една жена, гледайки порно, е все едно да се научиш да караш кола, гледайки как някой шофира във филм. Може да изглежда добре на екран, но не е същото, както в действителност.

На първо място мъжете трябва да разберат, че всяка жена е различна. За да се радвате на страстен и удовлетворяващ секс, трябва да има взаимна комуникация и споделяне на желания, усещания. Емоционалната връзка също не бива да бъде пренебрегвана, защото тя прави сексът много по-красив. Жените от своя страна не трябва да се притесняват да заявяват какво и как желаят в леглото, за да бъдат нуждите им задоволени.

Сексуална тревожност

Сексуалната тревожност се изявява в чувство на нервност и безпокойство преди и по време на секс. Много често мъжете могат да станат жертва на сексуална тревожност в даден етап от живота си. С течение на времето стресът и безпокойството могат да доведат до затруднения при получаване или поддържане на ерекция. Притесненията, свързани с тялото и размера на пениса, също могат да предизвикат сексуална тревожност. При подобен проблем честният и открит разговор може да помогне за разрешаването му. Мъжът трябва да се чувства желан и приеман, за да успокои ума си.

Преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация е друг често срещан проблем при мъжете, който определено може да нанесе сериозни щети върху сексуалния ви живот. Освен това предизвиква чувство на разочарование и смущение, както при самите мъже, така и при техните партньорки. Преждевременната еякулация може да бъде „управлявана“, но по какъв точно начин е най-добре да се обсъди със специалист, защото всеки случай е индивидуален.

Егоистичен любовник

За някои мъже задоволяването на собствените им сексуални нужди е единственото, което има значение. Те не се вълнуват дали жената до тях е получила оргазъм и дали въобще се чувства удовлетворена. За подобен тип мъже тяхното удоволствие е водещо. В подобна ситуация отново може да говорите с партньора си, давайки му да разбере, че сексът е еднакво важен и за двама ви. Ако обаче желанието за промяна не дойде от самия мъж, той едва ли ще промени поведението си, колкото и пъти да му обяснявате своята гледна точка.

Липса на сексуално желание

Загубата на сексуално желание е друг проблем, който обикновено се наблюдава в дългосрочни връзки и бракове. Причините за него могат да бъдат многобройни, ето защо няма едно единствено решение на проблема. Във всички случаи обаче ще бъде полезно мъжът да ви види в по-секси светлина, както и да усети, че самите вие имате желание за секс. Походката на една жена, нейната увереност, нейния позитивизъм – всичко това са допълнителни фактори, които привличат сексуално мъжете, пише rozali.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *