5 признака, че ще доживеете до дълбока старост

Всеки се надява да има дълъг, щастлив и най-вече качествен живот. Иска ни се да доживеем дълбоки старини, но да сме здрави и да се радваме на всеки ден. Дълголетието до голяма степен зависи от гените, но начинът на живот е не по-малко влиятелен фактор.

Има някои признаци, че вероятността да доживеете дълбока старост е голяма.

Наднорменото тегло скъсява продължителността на живота. Колкото по-дълго сте имали наднормено тегло и колкото по-рано се е появило то, толкова по-малка е вероятността да живеете дълго.

Ако сте имали наднормено тегло в детските и тийнейджърските си години, може да не доживеете до 100. И обратното – колкото по-стабилно е теглото ви през целия ви живот, толкова по-малък е рискът от хронични и ракови заболявания, скъсяващи продължителността на живота.

Нямате коремни тлъстини

Коремните мазнини са най-коварните. Те, за разлика от мазнините по всяка друга част на тялото, имат огромно негативно влияние върху здравето.

Могат да скъсят продължителността на живота заради влошен метаболизъм, омазняване на вътрешните органи, хронични заболявания, диабет, хормонални смущения. Ако не сте имали коремни тлъстини и дори след менопаузата коремът ви е все така плосък, имате шанс да доживеете дълголетие.

Овесените ядки и плодовете са редовна част от менюто ви

Ако се храните с пълнозърнести храни, съдържащи изобилие от полезни хранителни вещества и ги комбинирате с пресни плодове, може би ще доживеете до 100 години. Тази прекрасна комбинация носи много здраве и подобрява всички процеси в организма.

Редовно пиете чай

Зеленият и черният чай са един от най-здравословните избори, които можете да направите. Ако те присъстват редовно на трапезата ви, тялото ви е изпълнено с антиоксиданти, флавоноиди и полифеноли, които се борят с възпаленията, дегенерациите, стареенето на клетките.

Движите се много всеки ден

Движението е здраве. Тази сентенция съвсем не е измислица, а е самата истина, пише az-jenata.bg. Ако отделяте време за спорт, движение, упражнения или дори просто ходене пеша, всичко това допринася за подобряване на здравето и намалява риска от здравни проблеми.

Избягвате захарта

Захарта причинява не само наднормено тегло и диабет. Тя е предпоставка за скрити възпаления във всяка клетка и тъкан, които причиняват хронични, дегенеративни, възпалителни и ракови заболявания, свързани с намалено качество и продължителност на живота. Ако избягвате захарта във всичките ѝ форми, ще имате по-добри шансове да доживеете дълголетие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *