5 извънредни точки на сесията на Общинския съвет – Благоевград

47 са точките, които са включени в предварителния дневен ред на редовното заседание на Общинския съвет – Благоевград, което ще се проведе днес от 09:30 часа в зала „22-ри септември“.

Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков уточни, че в деловодството са постъпили 5 извънредни предложения от кмета Илко Стоянов. Три от извънредните точки касаят СБАЛО „Свети Мина“. Първото предложение е даване на съгласие на управителя на болницата за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ 80.

На негово място ще бъде инсталиран линеен ускорител. Второто извънредно предложение касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ. Третото предложение е свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура за нуждите на онкоболницата. Извънредна точка е и искането от кмета Илко Стоянов за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв.

Бившата печатна база на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград да бъде предоставена за безвъзмездно управление от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ за изграждане на СТЕМ центрове. Това е друга точка в дневния ред на днешното заседание на общинските съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Ученици от благоевградското V СУ дариха книги за български училища в Албания
Next post „Никнат“ веселите къщички на коледното градче в градската градина