48 са хоспитализираните с Ковид в болниците в Пиринско

48 са хоспитализираните с ковидни пневмонии в болниците в Пиринско, показват последните данни на НЗОК. Според публикуваната вчера справка в МБАЛ – Благоевград от общо 330 болнични легла 121 са заети, като едва 5 са с диагноза Ковид-19.

В частната болница ПУЛС при 255 легла 118 са заети, от тях 13 с пациенти с ковидни усложнения. В онкоболницата СБАЛО „Св. Мина“ от 110 легла 26 са заети, 4 от които са в ковидния сектор, пише „Струма“.

В белодробната болница „Св. Иван Рилски“ от 36 легла 22 са заети, като 8 от пациентите са с диагноза Ковид-19. В разложката многопрофилна болница от 149 легла хоспитализираните са 74, 8 от които с Ковид.

В Югозападната болница от 336 легла 117 са заети, 9 са с ковидни пациенти. В МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев при 155 легла 75 са заети с болни, 19 от тях са с ковидни пневмонии.

В сайта на НЗОК се уточнява, че може и да има промяна в легловата база, тъй като ситуацията е динамична. Проверка на „Струма“ показа, че броят на хоспитализираните болни в благоевградската болница с ковидни пневмонии е малко повече. „Във вътрешно отделение се лекуват 7 пациенти. Драстично спадна броят на хоспитализираните с ковидни пневмонии. Засега оставаме като ковидно отделение. Може би ще отделим сектор, който да е за пациенти с хронични белодробни заболявания, обикновени пневмонии, които са с отрицателни PCR тестове. Ще освободим и няколко стаи в отделението „Уши, нос, гърло“, които ползвахме в пика на третата вълна”, заяви началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *