40 акта за неспазване на мерките отнесоха в „Сандански хан”

Рекорден брой – 40 акта за нарушаване на заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за спазване на противоепидемичните мерки, издадоха на персонал и гости в санданско заведение. Случаят е от 12 април, но за него се разшумя едва сега, защото от страна на потърпевшите потече лавина от обжалвания. Всички нарушители са установени в заведение „Сандански хан” след 22.30 ч.

В присъствието на представители на РИОСВ и на служители на РУ – Сандански са съставени актове за нарушение по чл. 209а, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето. Санкционирани са 23-ма клиенти, както и персоналът в заведението, и дори музикантите, които са установени, че са още на работа след регламентирания час с музикални инструменти в ръка, пише „Струма“.

Съставени са актове и на собственика на „Сандански хан” Валентин Балтов, и на съпругата му. Всички в заведението са били без маски, като не е спазено и работното време до 22.30 ч.

Това е втората подобна масова акция по време на ограниченията, първи от противоепидемичните мерки „изгоряха” в Сандански полицейски и горски служители след купона на горския стражар за първородна рожба. Все още се очаква да приключи дисциплинарната проверка на тримата полицаи от РУ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *