Новините

4 причини да ядем зелена ябълка на празен стомах

Няма по-чудесен начин за стартиране на деня от това да изяждате по една зелена ябълка на празен стомах. В този плод се съдържат много ценни хранителни вещества, а освен това е източник на енергия. Днес обаче ще споделим с вас какви са останалите 4 причини, поради които си струва да превърнете консумацията на зелената ябълка в навик.

Защо да консумираме по една зелена ябълка на гладно?

1. Лесно сваляне на килограми; В ябълките се съдържат наистина малко калории, което автоматично превръща плода в съюзник на добрата диета.

Ако всеки ден на празен стомах похапвате по една зелена ябълка, ще допринесете за ускоряването на метаболизма. Високата концентрация на фибри в плода успява да удължи чувството за ситост и така консумираме много по-малко количество храна в рамките на деня.

2. Подобрява храносмилането; Да, едно парче зелена ябълка, погълнато на празен стомах, може завидно да подобри храносмилането и да ви отърве от хроничния запек. В ябълките се съдържа веществото пектин, което подпомага работата на червата и насърчава изхвърлянето на отпадъци.

Сутрешното похапване на зелена ябълка е склонно да неутрализира производството на стомашни сокове и да предотврати лошото храносмилане и киселинен рефлукс.

3. Подобрява здравето на кожата; Разбира се, не казваме, че ябълките са някакво чудодейно средство, което може да ви лиши от появата на бръчки. В тях обаче се съдържат и не малки количества антиоксиданти, способни да забавят стареенето. Похапвайте ги и така те ще насърчават клетъчното възстановяване и подмладяване.

4. Намаляват зъбната плака. В този сорт ябълки има съединения, които успяват да намалят образуването на бактериална плака. Колкото и странно да звучи, в плода се съдържат естествени киселини, които почистват зъбите много добре. Именно тези вещества регулират производството на pH на устата и предотвратяват появата на лошия дъх.

Похапвайте всеки ден по една зелена ябълка на празен стомах и сами ще се убедите в нейните незаменими ползи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *