300 грации от 5 до 18 г. завладяха с таланта си Благоевград

300 грации от 5 до 18 г. завладяха с таланта си Благоевград

300 грации на възраст от 5 до 18 години се състезаваха в турнира по художествена гимнастика „Златна купа Пирин” в Благоевград през изминалия уикенд. Деца, девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени впечатлиха с таланта си на килима в зала „Скаптопара”.

Липсата на публика не попречи на красивите спортистки да покажат всичко, на което са способни. Те представиха трудни съчетания и без уред, и с лента, и с топка, и с бухалки. Сред участничките бяха гимнастички от най-добрите клубове в страната. Кметът на община Благоевград – Румен Томов, също се наслади на изпълненията на златните момичета на България в неделя, след което награди най-добрите от тях.

Невяна Владинова, заместник-председател на Българска федерация по художествена гимнастика, бе официален гост на турнира и връчи тазгодишната “Златна купа Пирин” на отбора на “Левски”-София.

Младите грации от Клуб по художествена гимнастика “Пирин”-Благоевград, с ръководител Лидия Стоянова, дадоха много поводи за гордост с достойното си представяне на двудневния спортен и красив празник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *