30 партии и 1 независим в битка за 11-те депутатски мандата в Благоевград

30 партии и коалиции и 1 независим кандидат за депутат снощи получиха регистрация в РИК – Благоевград за участие в предстоящите на 4 април избори за 45-о народно събрание. Бройката на заявените кандидат-депутати в различните листи варира от 1 до 22, като най-дълги са листите на коалиция ГЕРБ-СДС и БСП, съответно 22 и 21.

Сред партиите, които ще се борят за някой от 11-те депутатски мандата в Първи Благоевградски избирателен район, има с доста екзотични названия, като ПП „Правото“, която ще атакува благоевградските гласоподаватели с листа от 2-ма претенденти за депутатски имунитет. С по 2-ма кандидат-депутати са още „Общество за нова България“, „Благоденствие, обединение и градивност“ и др., Коалиция „Граждани от протеста“ е регистрирала 3-ма кандидати, а най-скромна е „Глас народен“ само с 1 кандидат-депутат, обобщава „Струма“.

До изборите бе допуснат и независимият Пламен Мастарлиев от Сатовчанско, в чиято подписка ГРАО установи 1119 реални избиратели, подкрепящи кандидатурата му.

Регистрацията на партиите вече е факт, проблеми обаче ще има с ваксинациите на членовете на СИК и то не заради липса на ваксини, а поради нежеланието на хората да се ваксинират. В Благоевград например от 1195 членове на секционни комисии ваксинираните са само около 200. За сметка на това вчера сутринта председателят Мартин Бусаров ходил в РЗИ да се разправя с кандидати за ваксиниране, които се представяли за членове на секционни комисии, но имената им не били открити в нито един от списъците, изпратени в РЗИ и РИК от политическите централи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *