278 са мераклиите за депутати в Пиринско, само една дама е водач на листа

30 партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия в Благоевград, като с пълни листи са едва три политически формации. Само един е издигнат от Инициативен комитет. Общо кандидатите за народни представители в Първи многомандатен избирателен район са 278, съобщава БНР. Единствената жена-водач на листа е в коалиция „Воля-НФСБ“.

Половината от партиите и коалициите имат под 10 кандидат-депутати в листите си. Най-скромни в своите предложения към избирателите от Благоевград са две партии – „Глас народен“ и „Нация“, които са регистрирали само по един кандидат.

Пълни са листите на едва три партии и коалиции – „Републиканци за България“, „ГЕРБ-СДС“ и „Воля-НФСБ“. „БСП за България“ е с 21 кандидати за народни представители.

В 10 от партийните листи фигурират само мъжки имена, а изцяло женска е листата на „Общество за нова България“, в която обаче има само две дами. Пълният баланс между двата пола е постигнала благоевградската листа на „Републиканци за България“- по 11 мъже и жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *