20 бизнесмени ще помагат на „Пирин“, Кирил Стойков пред завръщане като шеф

20 бизнесмени ще помагат на „Пирин“, Кирил Стойков пред завръщане като шеф

Около 20 бизнесмени са декларирали готовност да помагат финансово за издръжката на ФК „Пирин”, който вече е 100% собственост на Община Благоевград чрез Общинския футболен клуб. Преди дни бяха придобити всички акции.

Кметът Илко Стоянов разкри на пресконференция, че 15-20 представители на бизнеса са изразили желание да подпомагат финансово отбора, който се бори за мястото си в Първа лига, като сключат договори за реклама. Някои от тях го правят не защото се интересуват от футбол, а защото искат да са полезни на тима и на всички, които обичат „Пирин”.

„Благодаря на всички, които подават ръка на клуба в този труден момент. Правят го и заради добрите резултати на отбора. След разговори със съветниците стигнахме до предложението за изпълнителен директор да се назначи Кирил Стойков, бивш вратар на тима, който е изпълнявал преди доста години същата функция. Но това предстои да се гласува на извънредна сесия на ОбС следващата седмица”, каза още градоначалникът.

Той призна, че ще се иска от хората в администрацията да редуцират заплатите си, за да може да се свие издръжката. Продължават усилията за осигуряване на финансова помощ за клуба. Търси се и инвеститор, който да стане собственик на „Пирин“, а такъв ще се намери по-лесно с добри игри на отбора и със силна подкрепа на трибуните от феновете.

Преди дни стана ясно, че са погасени всички задължения на клуба към Националната агенция по приходите. Това стана факт благодарение на усилията на досегашния собственик Пол Белогур, Община Благоевград и ръководството на клуба. По този начин се осигурява лицензирането за следващия сезон 2023-2024 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *