2 нови лукс хотела отварят за туристите в разложкото село Баня

2 нови лукс хотела отварят за туристите в разложкото село Баня

Не секва интересът на инвеститорите към СПА селото на община Разлог – Баня. Дори панндемията от коронавирус не се отразява негативно на развитието на населеното място, прочуто със своите минерални извори. Дори напротив. Само през последните месеци двама инвеститори са заявили желанието си да вдигнат два петзвездни хотела в курортното селище.

Едното бижу ще изникне на място, където преди години е започнал строеж на хотел, но по-късно постройката е изоставена. „Насам идват все повече туристи и от чужбина, не само от страната. затова е нормално да се инвестира в строителството на луксозни хотелски комплекси”, коментират местните хора.

Община Разлог пък продължава да влага сериозни средства в подобряване на инфраструктурата в Баня, за да отговори на интереса на туристите към курорта. Сега местната власт предвижда да даде минералния басейн на концесия. Целта е частнен инвеститор да развие обекта, като построи зони за отдих и спорт. „По този начин ще се стопанисва по-добре басейна. Вярвам, че частен собственик ще направи това, което ние няма да успеем”, твърди кметът на Разлог – Красимир Герчев.

72 са минералните извори в Баня – температурата на водата в тях е между 37 и 57 градуса по Целзий. Тя може да се ползва за СПА, балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, помага за възстановяване след получени травми – счупвания, изкълчвания, натъртвания.

Полезна е за болежки при ревматизъм, гръбначни болки, за лечение на възпаления на нервната система. Затова Баня се очертава като най-доброто място за СПА и балнеолечение в цяла Югозападна България. Предимство за селото е и близостта му до курорта Банско и до ски центъра в Пирин планина. Насам идват все повече хора на баня и плаж. И не само през лятото. Защото топлата минерална вода води гости тук през цялата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *