18-годишен нашенец поема по пътя на фермерството

Експерти дадоха идеи и съвети на младите фермери как да получат еврофинансиране.Това стана на среща, организирана от благоевградския офис на Националната служба за съвети в земеделието. От 2 ноември стартира приемът на документи по подмярка 6.1 от Програмата за развитие на селските райони. Младите земеделски производители могат да кандидатстват за помощ от 25 хиляди евро.

18-годишният Светлозар Петров от Кюстендил поема по пътя на фермерството. Той беше единственият фермер на срещата. Продължава традициите в семейството, което има овощни градини от 17 години.

Цялата фамилия се включва в тази дейност. Работят много, но Светлозар смята, че когато човек не го мързи, ще намери препитание и начин за всичко.

Това е мярка, която се класифицира като професия за младите стопани, коментира Стилиян Рупов, главен експерт, координатор в Областната служба за съвети в земеделието – Благоевград.

Все още няма подадени проекти. Има запитвания от района на Белица и Якоруда. Основно се наблюдава интерес от оранжерийното производство и зеленчуците на открито, както и от животновъдните стопанства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Петрич дарява земя, за да се построи църква в Марино поле
Next post Благоевградчанинът Георги Маламов спечели търг за общински имот във вилната зона на с. Изгрев