13 вярвания от цял свят, според които ще си навлечете лош късмет

Откакто свят светува, съществуват и суеверия. На някои гледаме с усмивка, а за други имаме сигурни доказателства, че са абсолютно точни, затова винаги се съобразяваме с тях. Може би всеки човек носи нещо в себе си или е поставил в дома си предмет, за който смята, че му носи добър късмет и сполука в живота, пише bulnews.bg.

Ако се смятате за смели обаче или не вярвате изобщо в поверия, вижте 13 неща, за които се смята, че носят лош късмет (освен клишетата като черна котка да ти мине пътя, счупено огледало, разсипана сол, числото 666, петък 13 и да видиш сврака).

1. Никога не пожелавайте по-рано „Честит рожден ден“ на някого. Това ще му донесе лош късмет.

2. Не поставяйте две огледала едно срещу друго. В Мексико вярват, че по този начин отраженията им отварят врата за дявола.

3. Ако ви подаряват някакъв остър предмет, като комплект прибори за хранене, ножове, ножици, комплекс за педикюр, в който има ножички или друг остър предмет и т. н., дайте на човек, който ви поднася подаръка монета в замяна.

4. Ако сте били на погребение, не се прибирайте след него веднага у дома. Посетете кафене, ресторант, магазин и след това си идете у дома.

5. Според поверие от гръцката митология, вдигане на наздравица с вода, означава, че желаете смъртта на хората, с които пиете. Затова избягвайте да си казвате наздраве с вода.

6. Никога не си играйте с ножици, не само че може да се нараните, но и ще ви донесе лош късмет. Според индийците е на лош късмет да се подстригвате във вторник.

7. Не минавайте под стълба. Според средновековно суеверие това носи лош късмет, тъй като стълбата символизира бесилката, на която са обесвали хората.

8. Внимавайте по време на пълнолунията, тогава хаосът във всичко е в повече.

9. Не сядайте в ъгъла на масата. Смята се, че това води до безбрачие и безплодие.

10. Не влизайте в стая с левия си крак, това ще ви донесе лош късмет. Винаги е по-добре да влезете или да излезете с десния крак.

11. Не отваряйте чадъри на закрито, защото според суеверие върху вас ще „вали“ лош късмет.

12. Не режете ноктите си след залез слънце. Според японско поверие това може да доведе до преждевременна смърт.

13. В Бразилия хората вярват, че ако поставите на пода портфейла си или дамската си чанта ще останете без пари.

Бонус: Не носете червено по време на буря. Във Филипините се смята, че червеният цвят привлича светкавиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Кажи ми как пиеш кафето си, за да ти кажа какъв си
Next post Храната в Сан Себастиан е превърната в изкуство