10 000 зрители аплодираха „Мото Дружина Банско“ на състезанието по Ендуро в София

10 000 зрители аплодираха „Мото Дружина Банско“ на състезанието по Ендуро в София

За първи път в историята си, Българска федерация по мотоциклетизъм бе домакин на кръг от Световния шампионат по СуперЕндуро, известно като Ендуро на закрито. Зала „Арена – София“ бе превърната в трасе за мотокрос и събра най-големите световни звезди в този атрактивен спорт.

На трибуните имаше над 10 хиляди зрители. Те приветстваха с ентусиазъм най-добрите в света, а аплодисментите им бяха най-вече за младите мотористи от Банско. На това световно първенство се проведе и първата в историята ни републиканска купа по СуперЕндуро, а в състезанието взеха участие мотоциклетистите от Спортен клуб „Мото Дружина Банско”.

Благодарение на показаните резултати в шампионата миналата година право на участие получиха: в клас „Junior“ (до 14 години) – Иван Чакъров, Мирослав Керанджиев, Александър Пиришанчин, Мартин Ковачев и Нейтън Димитров, а в клас „Elite“ – Георги Весков и Борис Чакъров.

С представянето си банскалии доказаха, че са спортисти на най-високо ниво и заслужено спечелиха отличия. В клас Junior първи завърши Нейтън Димитров с 40 точки, следван от съотборниците си Мирослав Каранджиев (34 т.) и Иван Чакъров (28 т.). Отлично каране направиха и останалите мотористи от „Мото Дружина Банско”.

Кметът Стойчо Баненски, който беше сред поканените официални лица на световния шампионат, слезе на трасето, за да бъде с момчетата от Банско и заедно с тях приемаше подкрепата на публиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *