10 съвета от сексолози при секса с нов партньор

Независимо от колко време се срещате с някого, първият сексуален контакт има определящо значение за ритъма на връзката ви. А ако сексът ви хареса, е възможно взаимоотношенията ви да прераснат в нещо много сериозно. Dariknews събра 10 правила от сексолози за благополучно преминаване през тази фаза.

1. Да не се прекалява с алкохола
Немалко жени, а и мъже се вълнуват и дори малко са поуплашени от първата интимна близост с новото гадже. И „за кураж“ обръщат чашка след чашка. Това обаче е грешка, твърдят специалистите, гаврътването на чашките може да предизвика излишна нервност и да притъпи сексуалните възможности както на мъжа, така и на жената. Затова ако отворите бутилката, не я опустошавайте и се постарайте партньорът да ви последва.

2. Подгответе сцената
Първият секс с новия партньор е отличен повод да избършете прахта и да измиете пода. Намалете светлината, включете приятна музика и… да, не забравяйте да сложите презервативите на място, от където ще ви е най-удобно да ги вземете. Ако срещата се провежда на територията на дамата, тя да не разчита, че мъжът ще дойде с контрацептиви. По-добре тя да се погрижи сама и да ги има под ръка.

3. Събличайте се на полутъмно
Понеже за пръв път ще се видите голи, по-добре е да се разсъбличане на тъмно. Или на полусветлина. За мнозина голотата не е проста работа. И разсъбличането трябва да става постепенно. Разсъбличайте се бавно и търпеливо. Сексът с нов партньор не е събитие за разсъбличане на светло и най-вече за полов акт на ярка светлина.

4. Отделете време за предварителните ласки
В подобен случай те имат огромно значение. Тъкмо прелюдията може да стопи притесненията и да разпали чувствеността.

5. Изучавайте се взаимно
Заключителната фаза от интимната прелюдия е прекрасна възможност да разберете ерогенните си зони. Няма нищо срамно, ако попитате за това и получите съответния инструктаж.

6. Без крайности
Първият секс с нов партньор не е моментът, в който трябва да отприщите дремещия у вас сексуален звяр, казват още сексолозите. Както и да предявявате интимни претенции. Трябва нежно да изучавате. Не демонстрирайте натрапчива настойчивост, не искайте непременно да получите това, което сте си представяли.

7. И нека водеща да бъде дамата
Когато работата стигне до проникването, по-добре е мъжът да предаде инициативата в ръцете на жената. За да не ѝ бъде болезнено или неприятно, нека тя избере удобната ѝ поза и сама да определя темпа на сношаването. При първи секс е желателно да се използва някой от вариантите на положението „жената отгоре“ – това дава възможност да се спазва необходимия ритъм. Мисионерската поза също е възможна, но при нея мъжът трябва да бъде изключително внимателен към партньорката и да ѝ позволи да насочва действията му.

8. Кратка пауза след проникването
Това е много важно правило. Погледнете се в очите, целунете се и дори си разменете по няколко думи. Все пак за пръв път сте в такава ситуацията, това е отличен повод да отпразнувате това вълнение с особено чувствена целувка.

9. Не очаквайте нещо изключително
Много е важно да не се надявате чудо и да не прекаляване с очакванията. Интимността в сексуалните отношения е качество, което се развива постепенно и за него се изисква време. Особено за да се чувства жената максимално удобно и да бъде напълно разкрепостена. Рекордите на чувственост ще дойдат по-късно, когато постепенно се опознаете сексуално и отстраните всички бариери по пътя към пълното удоволствие.

10. Поведението след това
След секса в никакъв случай не се обръщайте с гръб един към друг. Не заспивайте. Не скачайте за трескаво обличане и бързане за вкъщи… „След това“ е точно времето за прегръдки, целувки, прошепване на нежности, съветват експертите. И никакви критика. Това е първият ви път и трябва да показвате един на друг преизпълващата ви радост от това, което се е случило. Преди да заспите, се целунете за „лека нощ“, а сутринта една романтична закуска ще бъде прекрасен завършек на чудесната нощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *