10% по-скъпи дневни карти за лифта в Банско

10% по-скъпи дневни карти за лифта в Банско

Между 10 и 15 на сто увеличение на дневните карти за лифта, спрямо цените от миналата година планират в Банско за започващия там зимен сезон. Това стана ясно от информация цитирана от БТА от маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната над Банско Иван Обрейков.

По думите му, тече подготовка както по пистите под пиринския връх Тодорка, така и в самия курортен град. Извършена е профилактика на всички лифтове. През този зимен сезон ще бъде от полза натрупаният опит с ограниченията във връзка с ковид пандемията, посочи Обрейков. Три пъти дневно се извършва дезинфекция на кабинките и на публичните места, следи се за спазване на минимум метър и половина разстояние между хората на опашките за карти или за лифта.

Резервации за Нова година вече има, а интересът към планинския ни курорт е от туристи от съседни държави, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Малин Бистрин. По думите му голям интерес към момента има и от Израел, Русия и Великобритания. И тази година се очаква курортът да бъде предпочетен от много български туристи, допълни Бистрин.

Бизнесът в Банско вече отчете голям интерес от страна на родни и чуждестранни студенти в дните около осми декември, а очакванията са, че за предстоящите коледни и новогодишни празници градът отново ще е пълен с туристи от страната и чужбина.

Официалното начало на зимния сезон ще стане на 18 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *