10 години по-късно: Тайните завети на Вера Кочовска

На 11 февруари се навършиха 10 години от смъртта на феномена Вера Кочовска, прочутата прорицателка и лечителка. Историята на живота ѝ е низ от странни случки и събития.

Баща ѝ умира, когато е била малка, след което момичето постъпва в дома за сираци в Кочериново. Едва на 12 години, претърпява тежка автомобилна злополука и лежи два месеца в кома. После цяла година е в гипсово корито. По време на клиничната си смърт детето наблюдава себе си отгоре, преминава през дълъг бял тунел и попада в ослепително красив свят, където среща душите на близките си, както и на непознати същества от светлина.

След като идва в съзнание, започва да вижда вътрешните органи на хората. По-късно открива, че може да чете мисли и да чува какво ще се случи в бъдеще, а очите ѝ от кафяви стават теменуженосини. По-късно започва да предсказва бъдещи събития, помага при здравословни проблеми, насочва болните към подходящ лекар.

През годините е изследвана неколкократно, но необикновените способности на феномена остават неразгадани. Проф. Йошио Мичи от Токио обаче успява да регистрира с компютър нейната аура, а през 2004 г. руският проф. Андрей Брюховецки документира уникалните способности на българката чрез магнитнорезонансни томографски снимки. Апаратурата запечатва светещо поле в областта на очите и отзад на тила ѝ. Светлината е силна, напомня ореола на светците. Структурата, която апаратът отчита, е извън тялото, но има същата плътност.

Докато беше жива, да се добереш до нея, беше почти невъзможно. Опашката от очакващите да бъдат приети винаги бе огромна. Търсят я всякакви – млади и стари, богати и бедни духом, вярващи и невярващи, здрави, болни за пари бизнесмени, болни за власт политици. Обаче кой и кога да влезе при нея, решава само тя.

Характерът ѝ е чепат, не търпи никакви възражения. От феноменалните българки само Кочовска приживе имаше заслужено официално признание. Тя бе отличена с Почетен знак на президента, връчен ѝ през 2006-а за изключителните ѝ постижения като народен лечител, за нейната благотворителност и за помощта, която оказва на нуждаещите се хора. Бе първа след Ванга по популярност. Някои от прогнозите ѝ добиват даже световна популярност. През 2001 г. Вера решително се обявява против войната в Ирак. В интервюто, което дава по този повод, тя твърди, че в най-скоро време САЩ ще получат знак отгоре, че не трябва да започват поредната война. Че предупреждението свише ще дойде с гръм и трясък и ще разтърси цяла Америка. Интервюто е взето на 1 февруари 2003 г., между 13:30 и 14 ч. – броени часове преди да стане трагедията с космическата совалка „Колумбия“, която се разпадна при повторното си навлизане в атмосферата и целият ѝ седемчленен екипаж загина.

В същото интервю Вера споменава, че ѝ се явяват имената Тексас и Палестина, чийто смисъл е абсолютно неясен за присъстващите журналисти. Совалката обаче се разбива над градчето Палестина в щата Тексас. Малко преди да почине от белодробен оток, Кочовска оставя своите кратки и лаконични завети към българите. „Храната – По-малко месо. Повече плодове и зеленчуци. Мисълта – Най-силното нещо е мисълта, защото тя ражда, но и изпепелява. Богатство – Да си видял ковчег с джобове? Или покойник, закопан с всичкото му богатство? Единственото богатство, което има човек, е вътре в главата му. И трябва да го доразвива. И сутрин, когато се събудиш, да почувстваш живота около себе си. Семейството е голяма сила, но не говоря за семейството по документ, а за истинското. Всеки човек идва със своя мисия на земята. Ти не си дошъл, за да си отидеш. Ти си дошъл, за да оставиш след себе си.

Хората да не забравят откъде са тръгнали и накъде отиват. Ако подходиш с добро – добро ще получиш, ако подходиш със зло – зло те чака. Любовта няма начало и няма край. Много е важна обаче духовната любов. Платоничната стои по-горе от физическата любов. Какво значи приятелство? От враговете има кой да те пази, но от приятелите се пази сам. Има хора, които се пишат твои приятели и са готови да подложат кърпичките си под очите ти, но има и хора, които няма да допуснат да се разплачеш. Не първите, а вторите са истинските приятели! Всичко е внушение – сградата, цветето, предметите. Всичко зависи от индивида, който гледа. Как гледа. Как го претворява в себе си. 95% от болестите на хората са на психологическа основа, внушение или неправилно такова. Няма лош човек – зависи коя страница от неговата книга ще отвориш.

Няма два плюса или два минуса на едно място. Хората се допълват. Най-важното е да не сме злобни един към друг. Защото злобата убива човека. Злобата унищожава. Всеки един от нас да знае – от себе си към себе си. Много е просто и същевременно е недостижимо. Не е важно кой си, какъв си. Важното е какво ще оставиш след себе си. Какво ще дадеш. Името прави човека, а човекът името“, казва пророчицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *