Ясен Петров свали възрастта на националите с 3 години

Ясен Петров свали възрастта на националите с 3 години

На мача в Белфаст срещу Северна Ирландия (0:0) свалихме с почти 3 години средната възраст на националния отбор в сравнение със стартовите 11 срещу Италия. Срещу британците титулярите бяха на 26,5 години. Толкова млад състав не е имало в предишните общо 6 цикъла – два за европейско първенство, два за световно първенство и двете ни участия в Лигата на нациите.

В Белфаст не успяхме да победим в шеста поредна световна квалификация. Тази серия вече е еднолично номер 2 за всички времена. Предишният ни успех бе с 3:2 над Швеция на 31 август 2017 година. Рекордът ни от 9 поредни мача без победа в от 1934 до 1957 година когато не печелим в 9 поредни световни квалификации.

Специално в гостувания, не победихме в седма поредна световна квалификация. На чужд терен предишният ни успех бе над Малта с 2:1 на 10 септември 2013 година. Позитивното е, че за първи път от 7 световни квалификации насам не допуснахме гол. Последната суха мрежа беше на домакинството ни с Холандия, спечелено с 2:0 на 25 март 2017 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *