Ясен Петров за 3 мача – 25 футболисти и 10 дебютанти

Ясен Петров за 3 мача – 25 футболисти и 10 дебютанти

Селекционерът Ясен Петров представи цифрите след първите три мача от квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар. Нашите са с 1 точка от три мача, спечелена снощи при нулевото равенство като гост на Северна Ирландия. Но както и преди началото, така и сега, Италия и Швейцария изглеждат фаворити за първите две места в група С.

„Имахме 6 дни преди първия мач, а след това три мача за следващите 6 дни. Взехме 26 футболисти, в трите мача играха 25 от тях. Общо 10 направиха дебют, четирима от тях снощи в Белфаст. Средната възраст на вратаря и защитата е 21 години, като трима от четиримата играчи са дебютанти.

Направихме три принудителни смени, но пък завършихме мача с трима нападатели – Десподов, Атанас Илиев и Димитър Илиев. Гълъбинов е една от тези принудитени смени, защото се контузи. Атанас Илиев не беше планиран да влиза, той се появи на терена направо от столчето, на което седеше. Слезе, съблече се по екип и влезе без да загрява. Иначе планирахме да пуснем друг играч. Но след като излезе Гълъбинов, на нас ни трябваше по-висок човек отпред и това беше нашето решение“.

Той още веднъж натърти, че времето за работа е малко, а съперниците много силни, но не иска да звучи като оправдание.

„Много се радвам, че имаме колектив. През цялото време опитните помагаха на младите. Това е бъдещето, да се изгради боеспособен отбор. Нека младите да се развиват като играчи и да отиват в европейски клубове след това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *