Японци измайсториха бананова бира

Първата в света бананова бира, произвед​оха в пивоварната Hansharo Beer Brewing в Япония, съобщи местният ежедневник „Майничи Шимбун”, цитиран от синор.бг. В разработването на напитката ​са участвали и експерти от градината за тропически растения ”Атагава” на полуостров Идзу.

В оранжериите на „Атагава” се отглеждат 120 бананови дървета от 20 вида. Когато плодовете узреят, се берат внимателно един по един и се изпращат в Hansharo Beer Brewing. Главния пивовар Дзюнпей Ямада обяснява, че 12 килограма банани се смачкват до сок, след което се смесват с пивна мъст за получаване на 1000 литра от оригиналната напитка с мек бананов вкус.

Пивоварната, която произвежда около 50 вида бира, вече разполага с 1500 бутилки от 330 милилитра. Продажната цена е 950 йени (8,70 долара). Планира се в бъдеще бирата да бъде предлагана в ресторанта на пивоварната и в нейния онлайн магазин.

Очаква се уникалният продукт да привлече посетители и да възстанови туристическия поток на полуострова, който намаля силно заради коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *