Яжте по 3 фурми на ден и вижте какво ще се случи с вас

Яжте по 3 фурми на ден и вижте какво ще се случи с вас

Фурмите са един от най-полезните плодове на света. Те са изключително богати на въглехидрати и захари. Само в 100 грама се съдържат близо 280 калории. Сушените плодове са също толкова полезни. В тях има над 10 пъти повече протеини. Те са източник на енергия и редица витамини, микроелементи, антиоксиданти, минерални вещества, аминокиселини.

Ако обичате да ги похапвате сушени, добре е да знаете, че по този начин можете да ги съхранявате за много по-дълго време. Близо година можете да ги държите на стайна температура, без да се загубят вкусовите им качества. Какво обаче се случва, когато консумирате по 3 фурми на ден, ще разберете от днешната статия.

Ето какво се случва с тялото ви, ако похапвате по 3 фурми на ден:

• Подпомагат работата на черния дроб;

Екстрактът на този плод, както и семената им, способстват за намаляване на чернодробната фиброза. Ако се нуждаете от възстановяване на черния дроб, то фурмите са чудесна храна, която да добавите към менюто си.

• По-здрави кости;

Във фурмите се съдържа химичният елемент бор, който всъщност се грижи за здравето на костите. Съдържащите се в плода фосфор, калий, калций могат да ви помогнат да се справите със заболявания като остеопороза и други.

• По-здраво сърце;

Този плод е чудесен и за сърцето. Заради съдържащия се в тях калий, те са способни да предпазят човешкия орган от множество заболявания.

• По-добро храносмилане;

Високото съдържание на фибри в този плод е главната причина те да успяват да подобрят храносмилането.

• По-добро зрение;

Малцина знаят, че когато похапваме фурми, ние всъщност подобряваме здравето на очите си. В плода се съдържа витамин А, защитаващ роговицата ни.

• По-малко стрес и депресия;

Фурмите са източник на витамин В6, подпомагащ производството на серотонин и норепинефрин. Серотонинът е определящ за нашето настроение, докато норепинефринът пропъжда стреса.

• По-здрав имунитет;

Ако похапвате по 3 фурми всеки ден, вие ще подсилвате имунитета си, а това е много важно за периода на грипове и настинки.

• По-здрави зъби.

Да, в плода се съдържа флуор, който предпазва зъбите от кариес. Наред с всички останали ползи, плодът е в състояние да подобри състоянието на зъбите ни. Яжте фурми и си позволете да живеете пълноценно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *