ЮЗУ приема студенти по културология с есе за… Мария Бакалова

Катедрата по културология към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира конкурс за кандидат-студенти за есе на тема „Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?“. Най-добрите автори ще бъдат приети в специалност „Култура и медии“ във Факултета по изкуствата.

Името на младата българска актриса Мария Бакалова стана известно в цял свят след многобройните номинации за престижни награди за ролята й във филма „Борат 2“. Тя е първата българка, номинирана за „Оскар“, в категорията за най-добра поддържаща женска роля. След броени дни, на церемонията по връчването на най-престижните филмови награди „Оскар“, ще разберем дали 24-годишната Бакалова ще добави още една статуетка към колекцията си.

Световни експерти във филмовото изкуство я определят като талантлива и смела актриса с бляскаво бъдеще. В България обаче славата й е двусмислена – наред с почитателите си, Мария има и своите критици. Така, докато милиони киномани по света се възхищават от успеха на българската актриса, у нас се спори дали тя заслужава уважение и аплодисменти, или ролята й носи на страната ни негативна популярност.

Ако искате да се обучавате в специалност „Култура и медии“ и имате мнение по темата „Мария Бакалова – национална гордост или посредствено изкуство?“, напишете статия (до 2 страници) и я изпратете на имейл: petrova.silvia@abv.bg. Крайният срок е 30-и април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *