Щерката на ЧСИ-то Цеклеов ще строи 3 къщи за гости в селото на татко си

Щерката на ЧСИ-то Цеклеов ще строи 3 къщи за гости в селото на татко си

Дъщерята на частния съдебен изпълнител от разложкото с. Баня Георги Цеклеов – Николета, влиза самостоятелно и мощно в туристическия бранш с 3 три къщи за гости в селото на татко си.

Фирмата й „Ник енд Ес 2015“ ООД ще строи върху парцел от 1440 кв.м, където в момента има стара постройка, планирана за бутане, и трафопост. Бъдещите къщи за гости ще бъдат захранени с минерална вода от сондаж №7 на находище „Гулийна баня“ – с. Баня, за което през април миналата година кметството в Разлог й е издало разрешително за водовземане. В границите на имота ще има и паркоместа, предаде „Струма“.

Николета Цеклеова върви по стъпките на брат си Станислав, който също се закани да прави сериозни инвестиции в с. Баня. Преди 3 г. Станислав купи селската баня със заявката да направи част от нея модерен балнеосанаториум, но до момента това така и не се е случило. После реши да строи и къща за гости на мястото на двуетажна селска къща със застроена площ 85 кв.м, собственост на семейството му.

Станислав и Николета Цеклеови са студенти по право, а младежът е и спортист по мотокрос.

Разложкото село, което има 3000 жители, е може би най-бързо развиващото се населено място не само в региона, но и в страната. През 2021 г. община Разлог отчете ръст на обема от сделки с ваканционни имоти от 87% с уточнението, че повечето от тях са точно в Баня. Напливът от туристи е огромен – например през юли същата година с 6400 туристи курортът бе изпреварен само от Велинград и Хисаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *