Шофьорите вече плащат за Синя зона в град Разлог с SMS

Водачите на МПС вече могат да заплатят таксата за престой на автомобила си в Разлог с SMS на номер 13747 за „Синя зона“. Трябва да посочат регистрационния номер на автомобила си, което удостоверява заплащането, и контрола на действителното време на паркиране на колата. Цената на услугата е 1.50 лв. с ДДС за 1 час.

SMS съобщението се изпраща веднага след паркирането на автомобила в „Синя зона“, като системата изпраща обратно отговор дали заплащането е успешно. 10 минути преди изтичане на заплатеното време клиентът получава предупредително съобщение. След изтичане на заплатеното чрез SMS време от 1 час, водачът може да удължи престоя си като изпрати нов SMS за още 1 час.

Максималното допустимо време за престой на автомобили в „Синя зона“ в Разлог е 4 часа. За максимално улесняване на потребителите и избор на най-удобен и бърз начин на заплащане Община Разлог въведе в експлоатация и паркомати, като цената на услугата също е 1.50 лв. с ДДС за 1 час престой на автомобила в „Синя зона“.

Новите устройства предлагат следните опции: заплащане в брой с монети, заплащане с банкова карта на ПОС терминал на устройството; заплащане чрез сканиране на QR код. При заплащане в брой и с банкова карта е необходимо потребителят само да въведе регистрационния номер на автомобила си, да избере времето за престой в паркинга и да извърши плащането.

Заплащането с QR код също е модерен и удобен метод, който позволява на потребителите лесно да извършват транзакции директно от своите смартфони. Този процес включва сканиране на уникален QR код, специално генериран за територията на община Разлог. От крайния потребител се изисква единствено въвеждане на номера за който ще бъде заплатено и избор на часове за които иска да заплати.

При натискане на бутон плати, клиентът се отвежда към екран за въвеждане на банкова карта и извършване на самото плащане. Глобата за автомобил, паркирал в нарушение на Наредбата на дейността на „Синя зона“ и платените паркинги, блокиран с техническо средство/скоба е в размер на 30 лева. Освобождават се от такса паркинг изцяло електрическите автомобили и ППС.

Всичко това, заедно с въвеждането и използването на новите методи за плащане в „Синя зона“, носи редица предимства, както за жителите, така и за посетителите на Разлог. Подобни методи дават възможност хората да управляват своя паркинг от разстояние, намалявайки стреса и спестявайки време. Това насърчава и екологичната устойчивост, като намалява използването на хартия и необходимостта от физически транзакции.

Предимствата от въвеждането на цялостната мобилна система се изразяват най-вече в по-доброто управление и контрол на паркирането, сигурност и проследяване на плащанията, както и създаването на база данни с цялостна информация за паркирането на територията на „Синя зона“ гр. Разлог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *