Шок! Цената на розовите домати на пазара удари 4.80 лв./кг, краставиците – 3.10 лв.

Цената на доматите в Дупница скочи на 4,80 лв. Две седмици преди Великден цените растат, въпреки че заради пандемията доходите на хората падат. Феремерите предлагат агнешкото по 7-8 лв. за кг живо тегло.

Собственикът на ферма Кирил Евтимов в с. Ресилово, община Сапарева баня, който отглежда 500 овце, заяви: “Цената на агнешкото е като миналата година – 14.00 лв./кг. Най се търсят агнета около 20 кг. При тях фирата е по-малка, след като се заколят. Има клиенти, които не могат да си позволят цяло агне и си купуват части от него. На някои клиенти се вижда висока цената, но и хамалогията при отглеждането на животни е голяма”, заяви К. Евтимов.

На кооперативния пазар в Дупница търговците държат викоки цени. Килограм розови домати се предлагат по 4.80 лв., червените – около 2.50-3.00 лв. Килограм краставици се предлагат за 3.10 лв., което е много висока цена в сравнение с други градове. Само преди седмица цената на розовите домати пък е била със 70 ст. по-ниска, пише „Струма“.

На една от масите жена предлагаше домашни яйца на цена от 30 ст. за брой. “Много търговки купуват яйца от магазина и с някакъв препарат изчистват печата и ги предлагат за домашни на цена от 30 ст. Аз ги продавам леко изцапани, както съм ги взела от кокошарника”, коментира търговката.

Висока е и цената на козунака. Обикновен козунак от 500 г в момента в Дупница се предлага за 2.70 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *