Шефът на МБАЛ-Благоевград отхвърли съмненията за нова жертва на „Астра Зенека“

Директорът на МБАЛ-Благоевград – д-р Огнян Митев, категорично отхвърли съмненията, че 54-годишната жена от село Стоб е издъхнала от ваксина.

„Тази жена е постъпила в нашето лечебно заведение в края на миналия месец. Приета е в изключително тежко състояние с увреден, почти липсващ бял дроб. Това означава, че тя е била заразена, когато се е ваксинирала. Ваксината е изключено да нанесе такива поражения на белия дроб“, допълни болничният директор.

Според него става дума за ковид инфекция, която е нанесла тежките поражения на белия дроб на пациентката. Според близките й, преди да се ваксинира жената си е направила тест и той показал отрицателен резултат.

„Писиарът е бил отрицателен, защото не се е развил вирусът и тя си е направила ваксина. След няколко дни болестта се е развила и тя идва в тежко състояние при нас. Изключено е да се мисли, че една ваксина може да увреди по такъв начин белия дроб“, смята д-р Огнян Митев.

Вчера стана ясно, че 54-годишната жена от село Стоб, община Кочериново, е починала в МБАЛ – Благоевград, като няколко дни преди това се е ваксинирала срещу Ковид. Според познати на починалата ваксината е била на АстраЗенека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *