Шведка спечели гигантския слалом в Банско

Шведката Хана Аронсон Елфман спечели златния медал в гигантския слалом на световното първенство за младежи и девойки по ски в Банско. Тя изпревари с 0,75 секунди Марте Монсен (Норвегия) и с 0,88 секунди Нея Дворник (Словения).

„Не мога да повярвам, че успях да спечеля днес. Това е най-големия ми успех. Пистата бе перфектна, както и цялостната организация на световното“, коментира след финала Елфман.

Участие в състезанието на писта „Марк Жирардели“ взеха 72 алпийки от 34 държави. България бе представена от Ева Вукадинова, която зае 28-о място, и Юлия Златкова, която завърши 31-ва. В класирането на девойките до 18 години Златкова е шеста, а шампионка е Михо Мизутани (Япония).

„Карах доста сигурно, но за сметка на това бавно. Можех да се представя и по-добре. Утре в слалома ще се опитам да вляза в топ 30 на първия манш и след това ще правя стратегия за втория“, каза Вукадинова.

„Трасето бе перфектно. Снеговалежът не ни попречи много. Можем много повече, но все пак направихме едно достойно представяне. Целта пред мен в слалома е да направя 2 чисти спускания и да покажа възможно най-доброто“, коментира Златкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *