Чистят Благоевград от предизборни плакати, партии ще плащат по 5000 лева?

Община Благоевград започва кампания за изчистване на града от плакати, поставени на нерегламентирани места. Общинското предприятие „Чистота“ започна днес премахването на плакати и рекламни материали, поставени на нерегламентирани места в областния център – стълбове, дървета, табла и др.

Работи се във всички райони в града в почистването са ангажирани над 90 души, които се грижат за цялостната чистота в града. Отстраняват се всички агитационни материали от приключилата преди месец предизборна кампания. На партиите и коалициите, които не са изпълнили законовите си ангажименти да премахнат в срок рекламните си материали, ще бъдат наложени санкции от 1000 до 5000 лева, предвидени в Изборния кодекс.

Служителите на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград“ ще извършват регулярни проверки на територията на областния център за нерегламентирано разлепване на афиши и рекламни материали, които ще бъдат своевременно премахвани, а извършителите санкционирани. Целта е да се ограничи безконтролното лепене на рекламни материали и замърсяването на обществените пространства, за да имат по-добър и приветлив естетически облик на обществените пространства.

Община Благоевград апелира жителите да спазват правилата и да поставят плакати и рекламни материали само на поставените за целта афишници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *