Четирите мита за секса, които пречат на удоволствието ни

Вижте едни от най-често срещаните митове според секс експерти и защо не трябва да вярвате в тях.

Мит: Оргазмът е единствената цел по време на полов акт

Много хора приемат секса като изживяване, фокусирайки се върху достигането на оргазма, като същевременно пропускат да се наслаждават на това, което е преди него. Сексът е много повече, не го забравяйте. Сексуалната близост трябва да бъде нещо, което да ви провокира да изучавате взаимно с партньора си сексуалността си, да я разкривате все повече и повече всеки път.

Не са малко двойките, при които единият или двамата партньори не са доволни от сексуалните си преживявания, било то заради невъзможност за достигане на оргазъм, липса на добра стимулация, на сексуална игра, нежелание да чуем какво доставя удоволствие на другия и т. н.

Ето защо е важно да обърнете внимание на комуникацията. Темата за секса и желанията ни не е нещо срамно. Разговаряйте с половинката, опитайте се да се разберете взаимно без да се налагате над другия.

Мит: Всички жени достигат до множествени оргазми

Някои дами могат да изпитат това удоволствие, но не всички. При някои чувствителността на клитора и влагалището след оргазъм е силна и не искат да бъдат докосвани отново, докато други жени се радват на това усещане и са щастливи за още. Повече за това как може да достигнете до множествен оргазъм може да прочетете тук.

Мит: Жените достигат до оргазъм само чрез проникващ секс

Повечето жени имат нужда от клиторно стимулиране, за да достигнат до кулминацията и според учени около 70% от тях изживяват клиторен оргазъм.

Има значение в каква секс поза сте с партньора си, дали се стимулират едновременно клитора и G-точката. Винаги може да увеличите шансовете си за повече удоволствие като стимулирате определени ерогенни зони чрез секс играчка или да насочите партньора си къде бихте желали да ви докосва. Не забравяйте, че стимулирайки гърдите също може да достигнете до върховния момент.

Мит: Да не достигнеш до оргазъм е нормално

Сексът би могъл да е приятен и е съвсем нормално да не достигнеш до оргазъм, но не и ако се превърне в нещо постоянно. Колко често достигате до оргазъм? Правите лоша услуга на партньора си, като не споделяте какво в спалнята ви носи най-голямо удоволствие.

Когато става въпрос за достигане на максимално удоволствие от интимните ви моменти е важно да си споделяте. Пренебрегването на вашите желания няма да донесе нищо положително на взаимоотношенията ви.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *