Новините

Четирима арестувани в наркоакцията в Лешница

Продължават операциите на ГДБОП срещу разпространението на наркотици в цялата страна. Четирима души са задържани в санданското село Лешница по време на сделка за покупката на над 1 килограм кокаин. Сред арестуваните е и съпругата на криминално проявения и към момента изтърпяващ присъда за убийство Емил Първанов-Ембака, уточнява БНТ.

Съпругата на Емил Първанов – Десислава и трима мъже са задържани в момента, когато жената е направила опит да купи над един килограм от криминално проявено лице от Велико Търново.

Според източници от разследването, Десислава е била ангажирана с доставките на скъпата дрога в района и предлагането ѝ основно в хазартните клубове и нощните заведения. На адреса в старата столица, откъдето е транспортиран наркотика, е иззета сумата от около 170 000 лв.

Емил Първанов-Ембака в момента изтърпява 10 годишна присъда за убийството на охранителя на строежа на магистрала „Струма“ Николай Чивиев.

Инцидентът стана през юни 2015 година, когато Първанов минал през забранен участък от строящата се тогава магистрала край Сандански. Бившият легионер Чивиев догонил нарушителя и двамата се спречкали. В скандала Ембака грабнал камък и нанесъл смъртоносен удар в главата на Чивиев.

След инцидента Емил Първанов избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. Предаде се сам след 5 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *