ЦСКА почти няма шанс за титлата – БГ отбор не е наваксвал 9 точки пасив

ЦСКА почти няма шанс за титлата – БГ отбор не е наваксвал 9 точки пасив

ЦСКА не можа да се възползва от грешния ход на „Лудогорец“ срещу „Царско село“ (1:1) и ден по-късно загуби в Стара Загора. Така разликата от 8 вече стана 9 точки на върха в класирането. Кръговете до края стават все по-малко – 9, а времето за жадувания от „червените“ фенове обрат – все по-кратко.

Статистиката показва, че никога досега толкова голяма разлика не е наваксвана. Като абсолютна стойност най-голямото изоставане, което е стопявано, е от 8 точки. То е свързано с неприятен спомен за „армейците“. През сезон 2011/12 5 кръга преди края ЦСКА водеше с толкова пред „Лудогорец“.

Последваха обаче 3 загуби и със златото се окичиха разградчани. „Червените“ загубиха последователно от „Левски“ с 0:1, „Миньор“ (Пк) с 0:2 и с 0:1 от „Лудогорец“ в последния кръг. Иначе от времената когато се даваха по две точки за победа има един случай в нашето първенство на скъсяване на 6 точки, които по сегашната система на точкуване се равняват на 9.

Става дума за сезон 1964/65 когато „Левски“ изостава от „Локомотив“ (Сф) на полусезона с 6 точки, но в крайна сметка става шампион. На „Армията“ едва ли вече са се предали в битката за титлата, но историята и статистиката вече не им дават големи шансове за успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *