ЦСКА плаща премии само при второ място

Интересен детайл от вътрешния ред в ЦСКА разкриват пред „Мач Телеграф“ от отбора. Още в началото на сезона от ръководството са обявили пред футболистите, че премии ще се изплащат само ако „червените“ са минимум втори в класирането.

Шефовете явно са отчели, че при настоящото ниво на конкуренция в първенството „Лудогорец“ има предимство от гледна точка на бюджета си и за това задължителна цел пред отбора е да не е по-назад от втората позиция.Това е факт едва от пет последователни кръга, след като тимът успя да изпревари „Локо“ (Пд), зад който зимува.

В договорите на играчите също има залегнали индивидуални бонуси, като повечето от тях също са обвързани със задължителната позиция най-малкото на подгласник на хегемона от последните години. Тук обаче ключове е била думата на футболистите, които са настоявали за подобно уточнение, а не за условие са задължително лидерство. Всички обаче ще вземат много повече, ако все пак „армейците“ успеят да се преборят за титлата и сложат край на успешната серия на „Лудогорец“.

Парадоксалното е, че според регламента, по който се провежда настоящият сезон второто място в класирането след първата фаза носи по-лоша позиция от гледна точка на домакинствата в плейофите. Това, че в тях ще се играе само по един мач заради сгъстената покрай пандемията програма и необходимостта шампионатите да приключат до средата на май заради предстоящото европейско, обуславя задължително гостуване на лидера в класирането за този, който е останал зад него. Въпреки това от „Армията“ не спират да крият амбициите си да се борят до последно и за двата трофея.

След жребия за Купата, който ги сблъска с „Лудогорец“ на полуфиналите, играчите и треньорският щаб са наясно, че за да спечелят повече, ще трябва да покажат на терена, че не отстъпват на съперника от Делиормана. Интересното е, че до миналия сезон ръководството на „орлите“ също плащаше бонуси под условието, че отборът е на върха в класирането. Играчите обаче си извоюваха това да отпадне, защото се случваше в доста кръгове да са по-надолу в подреждането заради отложени покрай евроучастията им срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *