Цончо Ганев: Управляващите превърнаха депутатите в битпазар

Когато човек не се учи от историята, плаща висока цена. Крайно време е здравите сили да кажат, че Майдан в България не може да се случва и когато някой иска оставката на правителството, това е демократична процедура. Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат. Това каза за БНР Цончо Ганев от „Възраждане“.

По думите му френското предложение за Северна Македония е неприемливо и е „поредно извиване на ръцете“: „Същата тази Франция беше гарант за Минското споразумение между Украйна и Русия. Виждате какво става в Украйна. Същата тази Франция и други евроатлантически днес държави беше гаранция за сигурността на Полша, след което Полша беше атакувана и разчленена от Германия и от Съветския съюз тогава… Не може да се търгува с националната ни памет. Това нещо не трябва да стига до разглеждане в комисията“.

Ганев допълни, че „сме стигнали до безумието тези, които са дошли на власт с обещание за борба с корупцията, да я борят с корупция“: „Управляващите превърнаха на битпазар депутатите. Затова настоявахме да има максимално бърз вот на недоверие. Големият въпрос е как в 21 век е нормално т.нар. евроатлантически сили в България да приемат за нормално да се купуват депутати“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *