Цветята, които носят късмет според фън шуй

Цветята, които носят късмет според фън шуй

В източната философия за постигане на щастие и баланс, фън шуй използва много цветя за късмет и успех, тъй като цъфтящите растения привличат положителна енергия. Освен това, когато край нас имаме красиви цветни символи, ние фокусираме вниманието си върху хубавите неща. Вижте кои 6 да направите част от вашия свят за повече щастие.

Божур

Божурът е китайско цвете, което обичаме да отглеждаме в дома и градината си. Вярва се, че е символ на благородство, пролетта, мира, женската красота. Цветето става популярно в императорските дворци по време на династиите Суй и Танг и си спечелва титлата „цар на цветята“.

Ръката на Буда

Красив, интересен цитрусов плод, чиято форма символизира късмет и щастие. Известен е като ръката на Буда, защото обърната, формата му напомня на обърнатите пръсти на медитативната позиция на Буда.

Хризантема

Тя е отлична за вашия дом, градина или като подарък за някого. Тя символизира непринуден живот, мощната енергия Ян. Будистите обичат да използват това цвете като символ за промяна. Вярва се, че носи късмет за дома.

Нарцис

Любимо цвете на много хора, отглеждаме го в дома, градината. За този китайски цветен символ се смята, че ни помага да разгърнем нашите таланти. Насърчава късмета, мотивацията и успехите в работата.

Орхидея

Цветето на плодородието, символ на съвършенство, изобилие и по-висок растеж. Красотата на орхидеята ни помага да намалим стреса и да се фокусираме върху хубавото.

Хортензия

Красиво цвете, което според фън шуй изразява любов, благодарност и просветление. Китайците вярват, че ако човек се вгледа в нейните разноцветни венчелистчета, може да прочисти мислите си от негативното. Хортензията също е чудесна за поднасяне като подарък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *