Цвета Караянчева: Демокрацията е най-голямата ни ценност

Демокрацията е най-голямата ни ценност, макар и някои да казват, че им е отнела много. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която присъства на поклонението в памет на жертвите от комунистическия наказателен лагер „Слънчев бряг“ в Ловеч.

Тя участва и в шествието от площада пред областната администрация до мястото на лагера – каменната кариера в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на парламента.

„Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и различните хора – спомнете си престъпния „Народен съд“, изтребил част от цвета на нацията“, отбеляза председателят на парламента пред събралите се граждани.

По думите й в този лагер най-силно се усещат мъките и страданията на всички жертви. „За да не допуснем мрачните страници от миналото да се повторят, трябва непрекъснато да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа истина за зверствата. Ето защо един от големите успехи на правителството беше включването на комунизма в учебниците по история на десетокласниците“, каза още Караянчева.

В лагера „Слънчев бряг“ в Ловеч тя се поклони пред жертвите и страдалците на комунистическия режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *