Цветан Цветанов: Даваме алтернатива на хората

Цветан Цветанов: Даваме алтернатива на хората

Това, което правим не са личностни атаки, а даване на алтернатива на хората. Затова започнахме да представяме структурните си политики. Целта ни не е била да отцепваме хора, а да даваме ценности и политики, свързани с център дясно, и хората, които са ги припознали – са добре дошли. Това заяви лидерът на Републиканци за България (РБ) Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

„Мога да кажа, че ще сме политическа сила, която ще бъде незаобиколим фактор. Нашите кандидати и политически водачи са достатъчно успели хора в своята среда“, категоричен бе той.

„Ние сме единствената партия, която спазва последователно евроатлантическите ценности и говори за политики, които са в център-дясно. Това е, към което се стремим. Смятам, че ще получим съответната електорална подкрепа. На частичните избори преди 3 седмици издигнахме кандидати в 7 населени места и там бяхме 3-та политическа сила. Това е представителна извадка, защото се прави след по-голям брой допитвания до хората. Това, което правим, и това, което съм изградил през последните 8 месеца, това е цялостно хоризонтално покритие на ПП „Републиканци за България“, уточни Цветанов.

„Искаме да подобрим живота на българските граждани“, каза още той. Попитан с кого не би се коалирал в едно бъдещо управление, лидерът на РБ заяви: Има червена линия, която не бихме преминали, за да управляваме в коалиция, а това са БСП и ДПС с ГЕРБ, защото последните две са едно цяло. Извънпарламентарните сили заявяват, че искат да бъдат алтернатива. Може да се водят разговори и когато има припокриване на част от управленските акценти, които са предложени в един предизборен период, може да се намери консенсус или да има плавни мнозинства за реализиране на определени политически решения.

Знам къде е червената линия и по-добре да запазиш своята идентичност и да говориш принципни неща, а не след избори да отстъпиш от тези принципи, които си лансирал в предизборно време и да получиш резултат, който да съответства на това да бъдеш незаобиколим фактор, но да бъдеш въвлечен в общ знаменател и да продължим с непрозрачното харчене на пари, липсата на политики за подпомагане на средния и малък бизнес, семейните и микро бизнесите. Искаме да има много ясна политика за лидерството на България в региона, в който живеем.

Според него в момента не се харчат прозрачно пари, не е ясно как се подпомага малкият и среден бизнес. „Смятам, че могат да се водят разговори и може да се намери един консенсус с Мая Манолова“, обясни още той.

Попитан дали има подкрепа от САЩ, Цветанов заяви, че посолствата у нас правят разговори с всяка една политическа сила. „Ние имаме принципи и трябва да ги отстояваме“, подчерта Цветанов.

По думите му достатъчно напоително е отговорил за асансьорите и апартаментите си. „Не съм извършил никакво престъпление. Всичко, което съм правил или правя е декларирано и съм платил осигуровките си за това“, каза още той и допълни, че има съответни компетентни органи, които извършват проверки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *