Цветанов: Правителството не може да се справи и с третата вълна на вируса

Правителството не може да се справи и с третата вълна на вируса, смята бившият политик от ГЕРБ Цветан Цветанов.

‘При всички случаи затварянето на държавата ще се отрази върху избирателната активност на изборите. Администрацията не е готова за избори с доста по-голям брой карантирани лица, защото ние нямаме представа какъв е протокола, по който ще действат управляващите и при какъв процент от тези, които са карантинирани, как ще бъде осъществено тяхното гласуване.

Защото, ако хората са много повече, а екипите са малко, знаем, че това означава, че някои ще бъдат ограничени и няма да имат тези конституционни права да гласуват. Това, което се случи с българите, живеещи в чужбина, мисля, че можеше да бъде решен проблемът с възможността за чужбина да се гласува по пощата, както го направиха в съседна Румъния. Има една невъзможност правителството да се справи и с третата вълна на вируса. Не са увеличени леглата в болниците, не са изградени ковид болници и т.н.“

Това каза лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предизборния дебат в „Тази сутрин“ по бТВ.

За кампанията ни разполагаме общо с 1 милион долара. Тези пари ще са достатъчни да стигнем до избирателите. В тази сума влиза и дарението от г-н Павел Вълнев. Аз се водя съветник и консултант на г-н Вълнев за съответните региони. В момента не съм в неплатен отпуск. Г-н Вълнев не е поставял условия как да се изразходват средствата за кампанията, допълни Цветан Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *