Цар Киро е починал, погребват го в неделя

Кирил Рашков, по-известен с прякора Цар Киро, почина тази нощ в Пловдив. Дълги години името му в цялата страна бе свързвано с незаконния алкохол без бандерол, който се произвеждаше в Катуница. След 2011г., когато в Катуница бяха убити Ангел и Павел, а местните хора се вдигнаха на бунтове, ромската фамилия бе изселена оттам.

Къщите им в селото масово се оказаха незаконни, включително и лятната резиденция на царя, която бе съборена. Такава бе съдбата и на останалите незаконни дворци на фамилията. Те се изселиха в Пловдив, където Кирил Рашков заживя в бившия си хотел срещу църквата „Св. Петка“. Останалите членове на фамилията му живееха на различни места из града и околията.

В момента пред бившия му хотел срещу църквата „Св. Петка“ има много негови близки и две катафалки. По тяхна информация 78-годишният ракиен бос е починал в резултат на тежките заболявания, от които е страдал. От години Цар Киро се оплакваше от болното си сърце. Трябваше да ходи и на сърдечна трансплантация във френска клиника, но тя не се състоя. Накрая му поставиха пейсмейкър.

След събитията в Катуница Цар Киро лежа в затвора една година заради среден пръст, който показа на протестиращите пред съда в Асеновград жители на Катуница. Това се случи малко след събитията в селото, когато ромският бос бе погнат от правоохранителните органи заради по различни обвинения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *